Дієвість медицини послаблюється зневірою і зміцнюється надією

(П. Буаст)

   У розпал коронавірусної інфекції в світі всі потребують допомоги від лікарів. Навантаження на виконання їх професійних обов’язків дуже велике. Тому на прохання Департаменту охорони здоров’я Чернівецької ОДА, а також з ініціативи адміністрації Вашковецького медичного фахового коледжу студенти-медики старших курсів вирішили стати волонтерами під час вакцинації у медичних закладах Вижницького району. Таке бажання виникло через потребу стати ближче до майбутньої професії, бути потрібними під час боротьби з вірусом. Адже сьогодні недостатньо бути лікарем, треба  вміти допомогти, вміти переконати, вміти зберегти довіру.

У вільний від навчання час студенти-медики допомагають сімейним лікарям опрацьовувати згоди на отримання щеплення від COVID-19, створюють та систематизують таблиці з інформацією про вакцинованих, закликають  дотримуватися правил дистанціювання:

 у Вашківецькому центрі ПМСД (Волощук Т., Хариняк Н.-А., студентки 4м/с (9); Дроняк В., Харитон Х., студентки ІІІм/с (9); Бакрив А.,Александрюк С.,  студентки 4ф (9);

у ПМСД с. Банилів – Колотило І., студент ІІф (9);

 

у ПМСД с. Замостя – Думан Ю., студентка 4 ф (11) ;

уПМСД с. Карапчів – Курка П., Пікур Л., студенти 4ф (9).