Майстер-клас у Вижницькому фаховому коледжі мистецтв та дизайну імені Василя Шкрібляка.

18 листопада 2021р. студенти Вашківецького медичного фахового коледжу провели майстер клас базової серцево-легеневої реанімації для студентів Вижницького фахового коледжу мистецтв та дизайну імені Василя Шкрібляка.

 Студенти ІІІ-ІV курсів Максим Перепелиця, Василь Маковей, Богдан Павлюк, Володимир Боднарук, Тарас Фантух продемонстрували методику проведення базової серцево-легеневої реанімації та особливості надання невідкладної домедичної допомоги при ураженні електричним струмом, утопленні, попаданні стороннього тіла в дихальні шляхи. Студенти, викладачі коледжу мистецтв та дизайну з інтересом та завзятістю, під контролем медиків, відпрацьовували навики серцево-легеневої реанімації на муляжах та тренажерах, обладнаних навчальною комп’ютерною програмою. Реанімаційні заходи тривали до появи дихання та серцебиття у потерпілого. До організації майстер-класу були залучені викладачі коледжу: завідуючий циклом хірургічних дисциплін Є.І. Голояд, завідуюча циклом медсестринських дисциплін Н.Г.Сащук, технічну підтримку надавав Олександр Білокрилець.

Такий захід формує відповідальність за прийняті рішення та розуміння цінності людського життя і є корисним, як для студентів коледжу мистецтв та дизайну так і для студентів медичного коледжу.

Хочемо подякувати директору коледжу Роману Гаврилюку, адміністрації та інженеру з ТБ Галині Миколаївні Гринюк, за гостинність та організацію навчально-просвітницького заходу.