Тиждень економіки

13-17 грудня 2021 року

З метою популяризації економічних знань, виховання економічної свідомості особистості у Вашковецькому медичному фаховому коледжі з 13 по 17 грудня 2021 року пройшов Тиждень економіки, організатором якого була молодий, ініціативний викладач громадянської освіти (економіки) та основ філософських знань Чобан Емілія Петрівна. Метою Тижня було розширити межі сприйняття економічної інформації, адаптувати сьогоднішніх студентів до сучасної економіки, до прийняття правильних рішень, правильного вибору.

Протягом Тижня економіки студенти взяли участь у конкурсі “Економічні прислів’я, приказки”, конкурсі стінгазет  “Грошові одиниці країн світу”, конкурсі плакатів “Успішні підприємці”, переглянули відеофільм “Історія грошей” та дізналися багато цікавих фактів про економіку України.

В рамках тижня викладач Емілія Петрівна провела 07.12.21р. відкрите заняття з І курсом (на базі 9 класів) з громадянської освіти (економіки) на тему “Підприємницька діяльність”. На занятті були використані різні методи та види роботи “Мозковий штурм”, “Розшифруйте слово”, “Сам обираю, сам відповідаю”, “Знайди зайве слово”, що поєднувалося з використання технічних засобів (комп’ютерного проектора), а саме показом слайдів, переглядом коротеньких навчальних відео сюжетів. На занятті панувала доброзичлива, спокійна атмосфера, викладач чітко і доступно формулювала кожен етап заняття, а студенти в свою чергу були активними, уміло справлялися з усіма завданнями і критично оцінювали самі себе за допомогою валюти (а саме сувенірних доларових купюр), які вони отримували за правильні відповіді. Введення нової теми подавалося з повторенням попередньо вивченого матеріалу і постійно відбувався діалог між викладачем і студентами, відслідковувалися міжпредметні зв’язки з історією, математикою, географією тощо. На закріплення нового матеріалу студенти виконали тестові завдання.

Заняття було  цікавим і повчальним, всім присутнім воно дуже сподобалося.

                                                               Галина Сагалюк – голова циклової комісії