Навчальний тренінг невідкладної допомоги для жителів села мілієво

#УКРАЇНА ЄДИНА

11 березня 2022 р. для жителів села Мілієво, Вашковецької об`єднаної територіальної громади силами викладачів та студентів Вашковецького медичного фахового коледжу та викладача Буковинького державного медичного університету було проведено навчальний тренінг по наданню домедичної допомоги при невідкладних станах.

Викладач хірургії та реанімації, хірург КНП Вижницька БЛІЛ Євген Ігорович Голояд продемонстрував присутнім надання невідкладної допомоги при критичних зовнішніх та внутрішніх кровотечах, що загрожують життю, переломах кісток нижніх та верхніх кінцівок, травмах голови та шиї, накладання пов’язок, транспортування постраждалих. Жителі міста з наполегливістю тренувалися застосовувати жгути Есмарха, турнікети, саморобні закрутки при артеріальних кровотечах, накладати повязки, іммобілізовувати верхні та нижні кінцівки при травмах та переломах, застосовувати підручні засоби в надзвичайних ситуаціях.

Ольга Євгенівна Гринюк, викладач військово-польової терапії Буковинького державного медичного університету провела тренінг по наданню домедичної допомоги пораненим на полі бою, в зоні обстрілу в умовах воєнного стану. Вона пояснила особливості сортування та надання допомоги пораненим на полі бою, продемонструвала накладання джгута при артеріальних кровотечах на верхні та нижні кінцівки та транспортування постраждалих в положенні лежачи.

Викладач основ медсестринства Сащук Н.Г. разом зі студентами І та ІV курсів Василем Маковеєм та Ігорем Морозом продемонстрували базовий алгоритм серцево-легеневої реанімації. Всі бажаючі мали змогу відпрацьовувати навики реанімації на муляжах, оснащених сучасними комп’ютерними програмами. Всі бажаючі мали можливість ознайомитися з правилами введення знеболюючих препаратів.

Навчання пройшло продуктивно, і всі присутні відмітили користь набутих знань та можливість їх застосування в майбутньом