НАВЧАЛЬНИЙ ТРЕНІНГ ДЛЯ ПЕРЕСЕЛЕНЦІВ, ЯКІ ПРОЖИВАЮЮТЬ У ГУРТОЖИТКУ ВИЖНИЦЬКОГО ФАХОВОГО КОЛЕДЖУ МИСТЕЦТВ ТА ДИЗАЙНУ ІМЕНІ ВАСИЛЯ ШКРІБЛЯКА.

#УКРАЇНА ЄДИНА

27 квітня 2022 р. в гуртожитку Вижницького фахового коледжу мистецтв та дизайну імені Василя Шкрібляка, для переселенців з Київської, Харківської, Луганської, Донецької, Миколаївської областей, проведено навчальний тренінг невідкладної домедичної допомоги в умовах надзвичайного стану студентами та викладачами Вашківецького медичного фахового коледжу 

Викладач хірургії та реанімації, хірург КНП Вижницька БЛІЛ Євген Ігорович Голояд продемонстрував присутнім надання невідкладної допомоги при критичних кровотечах, що загрожують життю, переломах кісток нижніх та верхніх кінцівок, травмах голови та шиї, накладання пов’язок, транспортування постраждалих. Переселенці з наполегливістю відпрацьовували навики застосування жгута Есмарха, турнікета, саморобних закруток при артеріальних кровотечах, накладання повязок на кінцівки, шию, голову, проводити іммобілізацію верхніх та нижніх кінцівок при травмах та переломах, застосовувати підручні засоби в надзвичайних станах. 

Студенти І курсу Ігор Мороз, Павло Тодосюк продемонстрували транспортування поранених та постраждалих із зони надзвичайної ситуації в умовах воєнного стану. 

Викладач Наталія Георгіївна Сащук зі студентами продемонстрували базовий алгоритм серцево-легеневої реанімації. Всі бажаючі мали можливість відпрацьовувати навики реанімації на муляжах, оснащених сучасними комп’ютерними програмами. 

Також проживаючі в гуртожитку коледжу мали можливість ознайомитися з правилами надання домедичної допомоги при втраті свідомості, утопленні, попаданні стороннього тіла в дихальні шляхи, особливості введення знеболюючих препаратів. 

Технічну підтримку надавав Владислав Білокрилець. 

Навчання пройшло продуктивно, і всі присутні відмітили користь набутих знань та можливість їх застосування в майбутньому.

 Хочемо подякувати директору коледжу Роману Гаврилюку, адміністрації та інженеру з ТБ Галині Миколаївні Гринюк, за гостинність та організацію навчально-просвітницького заходу.