Ми переможемо!

#слава Україні
#героям слава
#МИ ПЕРЕМОЖЕМО

 

Реабілітації потрібна реабілітація

 

  Реабілітація – це одна з найактуальніших і найскладніших проблем медицини, охорони здоров’я та соціальної допомоги, зокрема в педіатричній практиці. Пояснюється це великою кількістю захворювань , які призводять до виникнення інвалідності. Ранній початок програми відновлення здоров’я дає можливість досягнути високого реабілітаційного ефекту.

   20 квітня 2023 року у Вашковецькому медичному коледжі  під керівництвом викладача медичної реабілітації Божко Т.І. відбулась конференція на тему: «Відновне лікування та реабілітація пацієнтів у педіатрії », на якій студенти четвертих курсів обговорили основні завдання відновленого лікування при патології опорно-рухового апарату в дітей, та продемонстрували елементи лікувальної фізкультури, масажу, лікувальної гімнастики для швидкого відновлення втрачених функцій. Студенти представили свої презентація на теми:

   — Основні принципи та особливості проведення реабілітаційних заходів у дітей (Якімович Ангеліна);

   — Дисплазії кульшових суглобів (Колотило Настасія та Іванущак Олександр);

   — Мязова кривошия (Копчук Руслана);

   — Реабілітаційні заходи при лордозі у дітей (Дроняк Вікторія, Савчук Нікіта);

   — Реабілітація дітей із сколіозом ( Кантемір Ангеліна);

   — Реабілітація дітей із вродженою клишоногість (Мотрук Софія та Поляк Ангеліна);

   Реабілітація дітей із плоскостопістю( Сопилюк  Віта);

   Вкінці конференції студентки Грек Марина, Курик Ілона та Муржак Андріана зарядили весь зал позитивною енергією показавши легкі гімнастичні вправи, для ранкової гімнастики.

 Тетяна Божко