Ми переможемо!

#слава Україні
#героям слава

МАЙСТЕР КЛАС – НОВА ПРОГРАМА!

16 листопада 2023 р. студенти Вашковецького медичного фахового коледжу підготували для учнів 9-11 класів Верхньостанівецької ЗЗСО та Нижньостанівецької ЗЗСО просвітницьку програму «Первинне сортування та надання домедичної допомоги потерпілим в умовах надзвичайної ситуації».

   Студенти ІІ курсу — Максим Домітращук, Святослав Кожевніков, Ірина Єленюк, Анна-Марія Копчук, Ірина Новотна, Олександр Андрюк розповіли про первинне сортування потерпілих, продемонстрували обстеження потерпілих для визначення групи пріоритету за системою START, надання домедичної допомоги при зупинці критичної кровотечі, переломах та розміщення потерпілих в стабільному боковому положенні, для попередження ускладнень.

   Учні шкіл мали змогу провести тренінг щодо методики зупинки критичної кровотечі з кінцівок методом прямого тиску на рану, накладання імпровізованого джгута-закрутки та турнікету.

   Студенти ІІІ курсу — Мороз Ігор, Ватаманюк Василь, Бліско Кароліна продемонстрували надання першої медичної допомоги та способи транспортування при травмах шиї, хребта та кісток тазу.

    Студенти розповіли учням про причини зупинки серцевої діяльності та продемонстрували базовий алгоритм серцево-легеневої реанімації. Учні мали змогу на тренажерах відпрацювати навики серцево-легеневої реанімації.

   Учням сподобалася наш новий навчальний проект і вони були вдячні студентам за проведений майстер-клас.

   Ми дякуємо дирекції Верхньостанівецької ЗЗСО та Нижньостанівецької ЗЗСО за співпрацю та організацію учнів школи для проведення цього заходу.

   Допомогу в підготовці студентів для проведення майстер-класу надали викладачі коледжу Мороз Б.П., Голояд Є.І.

Методист коледжу – Наталя Сащук