Ми переможемо!

#слава Україні
#героям слава

ОСТАННІЙ ОСІННІЙ ВЕРНІСАЖ В МІЛІЄВО В 2023 РОЦІ

 

   В кінці листопада команда однодумців Вашковецького медичного фахового коледжу провела майстер-клас «Первинне сортування та надання домедичної допомоги потерпілим в надзвичайній ситуації» для учнів 7-10 класів Міліївського опорного ліцею імені Дмитра Загули.

   З оголошенням тривоги майстер-клас був перенесений в укриття. Та це не помішало нашим студентам: Максиму Домітращуку, Ірині Єленюк, Анні-Марії Копчук, Ірині Новотній, Олександру Андрюку розповісти про первинне сортування потерпілих, продемонструвати обстеження потерпілих для визначення групи пріоритету за системою START, надання домедичної допомоги при зупинці критичної кровотечі, переломах та розміщення потерпілих в стабільному боковому положенні, для попередження ускладнень. Учні ліцею мали змогу спробувати зупинити критичну кровотечу з кінцівок методом прямого тиску на рану, накладання джгута Есмарха, імпровізованого джгута-закрутки та турнікету.

   Студенти ІІІ курсу — Мороз Ігор, Бліско Кароліна, Гайсан Андрій, Ворончак Петро показали надання першої медичної допомоги та способи транспортування при травмах шиї, хребта, кісток тазу.

    Студенти розповіли учням про причини зупинки серцевої діяльності та  репрезентуватували базовий алгоритм серцево-легеневої реанімації. Учні мали змогу на тренажерах відпрацювати навики такої першої медичної допомоги.

   Учні та вчителі були вдячні студентам за проведений майстер-клас.

   А ми дякуємо директору Олександру Танасійовичу Кузику та учителям ліцею, за особливу гостинність, співпрацю та організацію учнів для проведення цього тренінгу.

    Методист коледжу — Сащук Н.Г., ідея заходу – Сащук М.М.

    Окрема подяка Кожевніковій О.С., за відео-монтаж.