Ми переможемо!

#слава Україні
#героям слава

ВРЯТУВАВ ЖИТТЯ НЕ ОДНОГО ПОРАНЕНОГО БІЙЦЯ

Після декількох поранень Юрій Козьмик повернувся до мирної професії, але тримає зв’язок із побратимами

Після закінчення Вашковецького медичного училища 1996 року, Юрій Козьмик залишився працювати на посаді культорганізатора в коледжі, адже має ще й музичну освіту. За весь цей час він сумлінно виконував свої обов’язки організатора культурно-масових заходів в коледжі та місті Вашківці.

Торік у травні вступив до Збройних сил України аби захищати нашу країну від російських окупантів. Служив бойовим медиком, брав участь в бойових діях у Харківській, Донецькій, Луганській та Чернігівській областях, розповідають у пресслужбі Вашковецького медичного фахового коледжу.

Незважаючи на погодні умови, в будь-який час дня і ночі, під шалені звуки обстрілів доводилось виносити на плечах з поля бою поранених наших бійців. Медик за покликанням надавав їм кваліфіковану медичну допомогу, рятуючи життя, а важкопоранених відправляв до шпиталю для подальшого лікування. Не обходилось і без втрат.

Не обминули ворожі кулі і молодшого сержанта Козьмика. Тричі діставав контузії, був важко поранений, лікувався у шпиталі. А одужавши, знову повертався на передову.

За врятовані життя наших воїнів, має низку нагород від командування військової частини. Та найголовніша серед них – відзнака Президента України «За оборону України». Демобілізований за станом здоров’я, учасник бойових дій, мешканець Вашківців Юрій Козьмик і далі підтримує зв’язок із побратимами. Всі ми впевнені, що Україна переможе, маючи таких відважних воїнів, як наш земляк.

Газета #ПОГЛЯД