Ми переможемо!

#слава Україні
#героям слава

ПЕРВИННЕ СОРТУВАННЯ ТА НАДАННЯ ДОМЕДИЧНОЇ ДОПОМОГИ ПОТЕРПІЛИМ В НАДЗВИЧАЙНІЙ СИТУАЦІЇ

   8 грудня 2023 року команда однодумців Вашковецького медичного фахового коледжу провела майстер-клас «Первинне сортування та надання домедичної допомоги потерпілим в надзвичайній ситуації» для учнів 8-11 класів Іспаського опорного ліцею імені Миколи Марфієвича 

   Студенти ІІ курсу — Максим Домітращук, Ірина Єленюк, Анна-Марія Копчук, Ірина Новотна, Олександр Андрюк розповіли про первинне сортування потерпілих, продемонстрували обстеження потерпілих для визначення групи пріоритету за системою START, надання домедичної допомоги при зупинці критичної кровотечі, переломах та розміщення потерпілих в стабільному боковому положенні, для попередження ускладнень. Учні ліцею мали змогу спробувати зупинити критичну кровотечу з кінцівок методом прямого тиску на рану, накладання джгута Есмарха, імпровізованого джгута-закрутки та турнікету.

   Студенти ІІІ курсу — Ігор Мороз, Василь Ватаманюк, Кароліна Бліско, продемонстрували надання першої медичної допомоги та способи транспортування при травмах шиї, хребта, кісток тазу.

    Студенти розповіли учням про причини зупинки серцевої діяльності та продемонстрували базовий алгоритм серцево-легеневої реанімації. Учні мали змогу на тренажерах відпрацювати навики серцево-легеневої реанімації.

   Учні та вчителі були вдячні студентам за проведений майстер-клас. Ми дякуємо директору ліцею Віталію Дмитровичу Гакман за співпрацю та організацію учнів при проведенні цього заходу.

   Методист коледжу — Сащук Н.Г., ідея заходу належить Сащуку М.М.

   Окрема подяка Кожевніковій О.С., за відео-монтаж цього заходу