Ми переможемо!

#слава Україні
#героям слава

МАЙСТЕР КЛАС В КУТАХ

 

9 лютого 2024 року команда студентів Вашковецького медичного фахового коледжу провела майстер-класи «Первинне сортування та надання домедичної допомоги потерпілим в надзвичайній ситуації» для здобувачів освіти двох ліцеїв селища Кути Косівського району  Івано-Франківської області.  

З 9 години ранку для учнів 9-11 класів опорного закладу освіти «Кутський ліцей» а з 12 години, незважаючи на оголошену повітряну тривогу та перенесення цього заходу в укриття, студентам державного навчального закладу «Кутський професійний ліцей».  

В обох освітніх закладах студенти ІІ курсу – Максим Домітращук, Ірина Єленюк, Анна-Марія Копчук, Ірина Новотна, Святослав Кожевніков розповіли та продемонстрували первинне сортування та обстеження потерпілих для визначення груп пріоритету надання допомоги та евакуації за системою START, надання домедичної допомоги при зупинці критичної кровотечі, переломах та розміщення потерпілих в стабільному боковому положенні, для попередження ускладнень. Учні та студенти ліцеїв мали змогу особисто спробувати зупинити критичну кровотечу з кінцівок методом прямого тиску на рану, накладання імпровізованого джгута-закрутки, джгута Есмарха, та турнікету.

Студенти ІІІ курсу – Василь Ватаманюк, Кароліна Бліско, Іван Щербань, випускниця коледжу – Тетяна Попович продемонстрували надання першої медичної допомоги та способи транспортування при травмах шиї, хребта, кісток тазу.

Розповіли про причини зупинки серцевої діяльності та продемонстрували базовий алгоритм серцево-легеневої реанімації. Здобувачі освіти мали змогу на тренажерах особисто відпрацювати навики серцево-легеневої реанімації.

Учасники освітнього процесу були вдячні студентам нашого коледжу за проведений навчальний тренінг.

Ми дякуємо директору ОЗО «Кутський ліцей» – Максимчук Інні Євгенівні та директору ДНЗ «Кутський професійний ліцей» – Кравчук Наталії Георгіївні за співпрацю, Ворончаку Віктору Володимировичу за гостинність та допомогу.  

Окрема подяка Кожевніковій О.С., та студенту Петру Ворончаку за відео-монтаж цього заходу

 

   Методист коледжу – Наталя Сащук