Ми переможемо!

#слава Україні
#героям слава

 

 

    Дата з гірким присмаком. Україна відзначала День Гідності та Свободи. Десять років тому на Майдані зібралися перші мітингувальники, обурені відмовою влади від європейського курсу. Протести тривали кілька місяців і завершилися кривавими подіями у лютому 2014-го.  

         Не стали осторонь цих подій і студенти Вашковецького медичного фахового коледжу.

        22 лютого, у четвер у коледжі відбулася відкрита виховна година “Герої не вмирають”, яку провели студенти 2 к (11) під керівництвом куратора групи Сагалюк Г.Д. В скорботно прикрашеній залі зібралося чимало студентів, викладачів, батьків. Зі сцени звучали вірші, пісні та демонструвалося відео подій 2014р. Ведучі Букатчук Даяна та Шведчикова Альона нагадали присутнім як все мирно починалося і як трагічно закінчилося. Вірші, декламовані Князькою Крістіною, Домітращуком Максимом, Бідочою Іванкою, Гордійцяк Іванкою навертали сльози на обличчях присутніх.

       Не менш вразило і виконання пісень “Не спи моя рідна земля”, “Білі лебеді” (Бліско К., Букатчук Д., Сорохан Т., Штефюк М., Мороз І.), “Мальви”, “Ой там на майдані” (Васкевич А.). З болем у серці присутні переглядали відео-кліпи “Мамо, не плач я повернусь весною …”, “Небесна сотня” та інші. Студенти уміло поєднали події 10-літньої давності з війною в Україні, яку віроломно розв’язала росія. Хвилиною мовчання було вшановано всіх загиблих Небесної Сотні та всіх полеглих героїв, які віддали свої життя захищаючи неньку Україну, серед них є і 5 наших випускників. Їм була присвячена пісня “Там біля тополі” (Штефюк М., Ватаманюк В.) В кінці виступу студенти запалили свічки Пам’яті, Єдності, Надії та Миру, а студентка Бліско Кароліна продекламувала “Молитву за Україну”. 

      Виховна година закінчилася флеш-мобом “Повертайся живим”. Студенти щиро подякували всім, хто допомагав у підготовці цього дійства. На згадку про виховну годину викладачі та студенти зробили спільне фото.

 

         Галина Сагалюк – куратор 2 к (11).