Ми переможемо!

#слава Україні
#героям слава

Є у нашій українській літературі імена, що увібрали в себе живу душу народу, стали часткою його життя.  Таким ім’ям для нас, українців, є ім’я Тараса Григоровича Шевченка, чия поезія уже 210 років викликає в людях почуття гордості і захоплення красою, своєю силою і народною мудрістю.

Геніальний поет цілком справедливо був і залишається духовним батьком нашого народу. Автор безсмертного «Кобзаря» все своє життя присвятив боротьбі за визволення українців від соціального і національного поневолення. Пишучи про минуле України, передбачив нам наше майбутнє.   

З метою вшанування  пам’яті видатного сина українського народу – Тараса  Шевченка, у Вашковецькому медичному фаховому коледжі відбулося свято «Шевченкова весна», яке об’єднало студентів з усіх груп. Реквіємом  його прозвучав великий «Реве та стогне Дніпр широкий». Студенти продемонстрували свою любов до творчості Шевченка, з захопленням декламували невмирущі поетичні твори, виконували пісню у сучасній обробці на вірші великого Кобзаря «Думи мої». Були виконані патріотичні хіти «Ми з України» «За Україну!», «Я молюся за тебе, моя Україно!», які відгукнулися в серці кожного  студента. Усі присутні прониклись духом Тарасового слова, відчули велич таланту українського Кобзаря.

 По завершенні свята, студенти та викладачі коледжу вшанували світлу пам’ять співця українського слова покладанням квітів до його погруддя, розташованого у центрі міста.

Сподіваємося, що з Шевченкового свята почнеться для кожного з нас справжня весна, яка увійде  в кожен дім і в кожну душу лагідним теплом і щирою любов’ю, здатною творити дива та перемогою, на яку  ми всі чекаємо.

 

 

Софія Борець – викладач української мови та літератури.