Ми переможемо!

#слава Україні
#героям слава

Професійна підготовка молодших медичних спеціалістів вимагає тісної співпраці навчального процесу і практичної медицини, яку здійснюють викладачі Вашковецького медичного фахового коледжу з лікувально-клінічною базою Вашківецької міської лікарні реабілітації та паліативної допомоги з поліклінічним відділенням.  Сучасні вимоги посилюють акцент на проблемі практичної підготовки здобувачів освіти. Адже українському суспільству потрібні сучасно освічені, моральні, дійові професіонали, що здатні самостійно приймати відповідальні рішення, бути мобільними, динамічними, конструктивними.

Проведення занять викладачами  навчальної практики Оксаною Сащук, Оленою Кожевніковою з використанням медсестринського процесу у відділенні паліативної медицини значно покращує якість професійної підготовки майбутніх молодших медичних спеціалістів, які закріплюють та поглиблюють знання, отримані в процесі теоретичної підготовки. Опановують організацію догляду за пацієнтами похилого віку, мають змогу налагоджувати з ними довірливі стосунки,  обговорювати  питання першочерговості, послідовності надання медсестринських послуг та догляду. Вимірювання артеріального тиску, масаж, перев’язки, компреси, ін’єкції  —  вдосконалюють медичні навички, сприяють формуванню компетентного, толерантного фахівця з високими моральними цінностями,  здатного до самовдосконалення. Допомога  студентів у відділенні паліативної медицини є комплексом медичних, психологічних, соціальних та духовних заходів, спрямованих на покращення якості життя пацієнтів, більша потреба яких полягає у догляді та в опіці, ніж у лікарській допомозі.

 

Керівництво коледжу висловлює вдячність адміністрації  Вашківецької міської лікарні реабілітації та паліативної допомоги у  залученні студентів медичного коледжу до волонтерської роботи.