Ми переможемо!

Ми переможемо! #слава Україні #героям слава
Майстерклас, як співпраця викладачів, студентів коледжу та учасників освітнього процесу 
Вижницького опорного ліцею ім. Юрія Федьковича

 

   Навчання у співробітництві (cooperative learning — CL), як один із напрямків модернізації, осучаснення медичної
освіти продовжується!

   Нагадуємо, що основна ідея навчання у співробітництві: допомагаючи іншим, вчимося самі – створює рівні умови кожному студенту та учню, дає можливість успішно засвоювати освітні програми, маючи неоднаковий освітній рівень підготовки та особистісні інклюзивні особливості у засвоюваності знань.       

   4 квітня 2024 року студенти Вашковецького медичного фахового коледжу провели навчальний тренінг для учнів 7-8 класу Вижницького опорного ліцею ім. Юрія Федьковича

   Навчання складалося з сортування потерпілих за системою START у зонах масового ураження людей з великою кількістю потерпілих, надання домедичної та першої медичної допомоги, тренінгу різних способів зупинки критичної допомоги та майстер-класу серцево-легеневої реанімації.

    Учні під контролем студентів: Василя Ватаманюка, Кароліни Бліско, Івана Щербаня, Максима Домітращука, Ірини Новотної, Ірини Єленюк, Анни-Марії Копчук, Олександра Андрюка навчалися зупиняти критичну кровотечу накладанням саморобного джгута-закрутки, турнікету, джгута Есмарха.

   Василь Ватаманюк та Кароліна Бліско продемонстрували алгоритм базової серцево-легеневої реанімації. Учні під контролем студентів на тренажерах відпрацьовували техніку базової серцево-легеневої реанімації

   Ми вдячні директору Вижницького опорного ліцею Оксані Юріївні Сичовій за організацію учнів для проведення цього заходу.

    Підготовили тренінгову студентську групу викладачі коледжу: Борис Петрович Мороз, Володимир Омельянович Корня та Наталія Георгіївна Сащук.

   Фото та відео-зйомку проводив студент Петро Ворончак.

 

Наталія Сащук – методист коледжу

 
                   Майстерклас, як співпраця викладачів, студентів коледжу та учасників освітнього процесу

Вижницького ліцею «Перша українська гімназія на Буковині»

 

     4 квітня 2024 року команда однодумців Вашковецького медичного фахового коледжу провела майстер-клас «Первинне сортування та надання домедичної та першої медичної допомоги потерпілим в надзвичайній ситуації» для учнів 8-9 класів Вижницького ліцею «Перша українська гімназія на
Буковині»

   Студенти: Максим Домітращук, Ірина Єленюк, Анна-Марія Копчук, Ірина Новотна, Олександр Андрюк підготовили презентацію та продемонстрували первинне сортування потерпілих для визначення груп пріоритету надання допомоги та евакуації за системою START, надання домедичної допомоги при зупинці критичної кровотечі, переломах, травмах та
розміщення потерпілих в стабільному боков
ому положеннідля попередження ускладнень. Учні ліцею мали змогу спробувати зупинити критичну кровотечу з кінцівок методом прямого тиску на рану, накладання імпровізованого джгута-закрутки, джгута Есмарха, та турнікету.

   Студенти: Василь Ватаманюк, Кароліна Бліско, Іван Щербань продемонстрували надання першої медичної допомоги та способи транспортування при критичних кровотечах, переломах, травмах голови, хребта, тазу.

    Студенти розповіли учням про причини зупинки серцевої діяльності та продемонстрували базовий алгоритм серцево-легеневої реанімації. Учні мали змогу на тренажерах відпрацювати навики серцево-легеневої реанімації.

   Учні та вчителі були вдячні студентам за проведений захід. Ми також вдячні директору ліцею Олексію Ярославовичу Борсуку за співпрацю та організацію учнів при проведенні цього заходу.

   Методист коледжу — Н.Г.Сащук, ідея заходу — М.М. Сащук.

   Окрема подяка Олені Сергіївні Кожевніковій, студенту Петру Ворончаку за фото, відео-зйомку та відео-монтаж цього заходу.