Ми переможемо!

Ми переможемо! #слава Україні #героям слава

17 квітня 2024року у Вашковецькому медичному фаховому коледжі пройшла науково-практична конференція на тему: «Термічні ушкодження».

Термічна травма  – це ураження, викликане тепловими агентами або дією низької температури. Однак термічна травма включає в себе не тільки термічні, але також і хімічні опіки, ураження електричним струмом і місцеві пошкодження від радіаційного впливу (променеві опіки).

Опікова травма є одним з тяжких видів ураження мирного та воєнного часу, яка частіше зустрічається в мирний час і становить від 5 до 12 % побутових травм. Покращанню результатів лікування пацієнтів з опіками сприяє правильне і своєчасне надання медичної допомоги.

 При поширених і глибоких опіках перебіг опікової травми набуває характеру загального захворювання всього організму із залученням життєво важливих органів.    В останні роки кількість опіків в Україні не зменшилась і складає в середньому 145 тис. випадків на рік (Повстяний М.Ю.). 

 Актуальність проблеми визначається також її виключно важливим значенням для сучасної військово-польової хірургії. У воєнний час опіки отримують в результаті горіння бойової техніки (танки, літаки, БМП) та при використанні запалювальних сумішей.

Конференцію підготували студенти третіх курсів Ткач Олена, Вахнюк Ірина, Далавурак Діана, Кирилюк Роксолана, Монич Мар’яна, Паушак Євгенія, Циганчук Кароліна, Лемко Крістіна, Токарюк Марія, Ватаманюк Василь під керівництвом викладачів хірургії Мороза Б.П., Корні В.О. та за допомогою лаборанта Цегельник І.В.