Ми переможемо!

Ми переможемо! #слава Україні #героям слава

17 квітня 2024 року у Вашковецькому медичному фаховому коледжі відбулася студентська навчально-практична конференція «Травми жіночих статевих органів, очей та Лор органів».

В останні роки в зв’язку з воєнним станом, еміграцією населення, збільшенням дорожньо-транспортних пригод, високою травматизацією та шкідливими умовами праці, зміною статевої поведінки молоді відмічається різке зростання пошкоджень жіночих статевих органів, очей та Лор органів.

Травми жіночих статевих органів можуть виникнути під час пологів, при грубих статевих зносинах, особливо в стані алкогольного сп’яніння, при згвалтуванні. Пошкодження медичного характеру можливі внаслідок променевої терапії при злоякісних новоутвореннях. Знання клініки, діагностики та особливостей догляду за хворими з травмами жіночих статевих органів, очей та Лор органів є необхідним у роботі медичної сестри.

Під керівництвом викладачів Іванни Юріївни Довженко та Катерини Денисівни Нищук  прийняли участь та представили презентації студенти 2 м/с (11), 3  м/с (9): Лілія Палагнюк, Марина Бондарь, Іванна Галицька, Іванна Гордійцяк, Тетяна Сорохан та Кароліна Циганчук. 

Такий захід є корисним для студентів і мотивує їх до навчання, виховує гідних медичних спеціалістів.

Ми дякуємо лаборанту Інні Цегельник за допомогу та технічний супровід.