Ми переможемо!

Ми переможемо! #слава Україні #героям слава

Майстерклас, як співпрацястудентівколеджу

таучасниківосвітньогопроцесу

Лопушнянськоголіцею

   

18 квітня 2024 року студенти Вашковецького медичного фахового коледжу вирушили до Лопушнянського ліцею та провели навчальний тренінг та майстер-клас для учнів 9-11 класів.

   Навчання проводилося у спортивному залі де студенти розповіли та продемонстрували сортування потерпілих за системою START в надзвичайній ситуації у зонах масового ураження людей з великою кількістю потерпілих. Учням ліцею продемонстрували надання домедичної та першої медичної допомоги при кровотечах, переломах, травмах голови, хребта та тазу, зупинці серцевої діяльності.

Студенти Василь Ватаманюк, Ігор Мороз, Іван Щербань, Максим Домітращук, Ірина Новотна, Ірина Єленюк, Олександр Андрюк, Дарина Дарійчук поділили учнів на малі групи по 3-5 чоловік та проводили тренінг: зупинки критичної кровотечі накладанням саморобного джгута-закрутки, турнікету, джгута Есмарха.

Василь Ватаманюк та Мороз Ігор продемонстрували алгоритм базової серцево-легеневої реанімації. Учні в малих групах під контролем студентів на тренажерах відпрацьовували техніку базової серцево-легеневої реанімації

   Ми вдячні директору Лопушнянського ліцею Петру Миколайовичу Величко за організацію учнів для проведення цього заходу.

Підготовили тренінгову студентську групу викладачі коледжу: Борис Петрович Мороз, Володимир Омельянович Корня та Наталія Георгіївна Сащук.

Фото та відео-зйомку проводив студент Петро Ворончак.

 

Наталія Сащук – методист коледжу