Ми переможемо!

Ми переможемо! #слава Україні #героям слава

Майстерклас, як співпраця студентів коледжу

та учасників освітнього процесу

Долішньошепітського ліцею

 

   Навчання у співробітництві (cooperative learning — CL), як один із напрямків модернізації, осучаснення медичної освіти продовжується!

   Основна ідея навчання у співробітництві: допомагаючи іншим, вчимося самі – створює рівні умови кожному студенту та учню, дає можливість успішно засвоювати освітні програми, маючи неоднаковий освітній рівень підготовки та особистісні інклюзивні особливості у засвоюваності знань.       

  18 квітня 2024 року команда однодумців Вашковецького медичного фахового коледжу відвідала Долішньошепітський ліцей та провела майстер-клас «Первинне сортування та надання домедичної та першої медичної допомоги потерпілим у надзвичайній ситуації».

   Учні 8-11 класів та колектив педагогів щиро зустріли наш колектив у теплій школі, незважаючи на негоду.

  Студенти: Максим Домітращук, Ірина Єленюк, Ірина Новотна, підготовили презентацію та продемонстрували первинне сортування потерпілих для визначення груп пріоритету надання домедичної допомоги та евакуації за системою START. Післяприбуття бригади ШМД, постраждалим надавалася перша медична допомога при критичних кровотечах, переломах, травмах голови, хребта, тазу.

  Студенти Василь Ватаманюк, Ігор Мороз, Іван Щербань, Максим Домітращук, Ірина Новотна, Ірина Єленюк, Олександр  Андрюк, Дарина Дарійчук поділили учнів на малі групи по 3-5 чоловік та проводили з ними тренінги: зупинки критичної кровотечі накладанням імпровізованого джгута-закрутки, турнікету, джгута Есмарха.

  Василь Ватаманюк та Ігор Мороз розповіли учням про причини зупинки серцевої діяльності та продемонстрували алгоритм базової серцево-легеневої реанімації. Учні в малих групах під контролем студентів на тренажерах,  обладнаних комп’ютерною технікою, відпрацьовували навики серцево-легеневої реанімації

 Учні та вчителі були вдячні студентам за проведений захід. Ми вдячні  директору ліцею Неллі Михайлівні Баранюк за гостинність, співпрацю та організацію учнів при проведенні цього заходу.

   Фото та відео-зйомку заходу проводив студент Петро Ворончак.

   Методист коледжу — Н.Г.Сащук, ідея заходу — М.М. Сащук.